Help

1 - Welke bestanden mag ik aanleveren ?
2 - Wat is afloop ?
3 - Kan ik mijn bestelling nog annuleren ?
4 - Hoe kan ik betalen ?
5 - Wat is CMYK ?
6 - Fonts / Letteromtrekken / ... ?
7 - Is een verandering van het afleveradres achteraf mogelijk?
8 - Welke kleurenmodus gebruik ik?
9 - Zijn kleurverschillen mogelijk ?
10 - Levering op meerdere adressen mogelijk ?
11 - Geen orderbevestiging gekregen ?
12 - Kan ik mijn bestelling opvolgen ?
13 - Kan ik mijn bestelling nog veranderen ?
14 - Hoe lever ik een correcte PDF aan ?
15 - Ik wil nummeringen op mijn drukwerk, hoe doe ik dat ?
16 - Mijn drukwerk rillen ?
17 - Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?
18 - Hoe kenmerk ik de positie van de perforatielijn of andere afwerkingstechnieken?

1 - Welke bestanden mag ik aanleveren ?

U kunt uw drukwerk aanleveren in de volgende formaten: PDF TIFF JPG/JPEG (Resolutie : 300 DPI, certified) Microsoft Word, Publisher of overige bestanden kunnen wij dus niet drukken. Wij kunnen echter wel trachten deze voor u om te zetten naar drukbare bestanden. Dit is niet altijd mogelijk. Vraag onze medewerkers vrijblijvend naar de kosten hiervan. Mijndrukkerij verzoekt u alle bestanden fonts om te zetten naar outlines/lettercontouren U dient alle lagen van uw bestand om te zetten naar 1 laag PDF bestanden dienen te zijn opgeslagen als PDFX1a (X-3 kan niet worden verwerkt); De bestanden mogen GEEN kaders bevatten. Dit doordat het drukwerk in combinatie wordt gedrukt en hierbij kleine snij-afwijkingen kunnen ontstaan, die bij het gebruik van kaders duidelijker zichtbaar worden. Wanneer u toch een kader wenst gelieve vooraf contact op te nemen samen met uw bestanden zodat wij één en ander kunnen nakijken en bespreken. Mijndrukkerij heeft voor al haar producten templates gemaakt, welke u kan afhalen bij downloads. Wij verzoeken u deze specificaties aan te houden om een zo goed mogelijk druk resultaat te behalen.

2 - Wat is afloop ?

Wanneer wij uw bestand gaan drukken, hebben wij aan alle kanten van het document afloop nodig. Afloop is een snijmarge die technisch gezien noodzakelijk is om het eindformaat volledig te behouden. De afloop voorkomt een verlies in het oorspronkelijk document bij het schoonsnijden. Wij verzoeken u uw bestanden zo op te maken dat ze met het door ons aangegeven formaat overeenkomen. Dit bevat reeds 3 mm snijmarge (eindformaat + 3 mm afloop", boven, onderaan, links en rechts" = gegevensformaat). Fonts en belangrijke informatie, zoals foto's en illustraties en de daarbij behorende teksten, dient u minimaal 5 mm van de snijrand af te plaatsen, zodat deze niet in gevaar komen met het snijden.

3 - Kan ik mijn bestelling nog annuleren ?

Indien u uw bestelling wilt annuleren stuurt u een e-mail aan info@mijndrukkerij.be onder vermelding van uw bestelnummer en uw naam en het verzoek om annulering Wij controleren of een annulering nog mogelijk is en informeren u dadelijk per mail. Wanneer een annulering niet mogelijk meer is, doordat de bestanden bijvoorbeeld al door ons verwerkt zijn, dan wordt u hierover geinformeerd.

4 - Hoe kan ik betalen ?

De betaalmethode bij mijndrukkerij verloopt mits voorafbetaling of contact bij afhaling en/of levering. Andere betalingsmogelijkheden zijn in bespreking.

5 - Wat is CMYK ?

CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow, Key) is een systeem om met vier basiskleuren, inclusief zwart, een groot aantal kleuren te kunnen verkrijgen door vermenging van deze kleuren. Dit systeem wordt vooral gebruikt bij drukinkten. C staat voor Cyaan, een combinatie van blauw en groen licht; M staat voor Magenta, een combinatie van rood en blauw licht; Y staat voor Yellow (geel), een combinatie van rood en groen licht; K staat voor Key, zwart. Bij meerkleurendruk betekent Key plate de drukplaat met de artistieke details, dat wil zeggen de lijnen en effecten (in tegenstelling tot kleur-vlakken). Deze details worden gewoonlijk in de donkerste kleur gedrukt, dus bij de vierkleurendruk CMYK in zwart. Bovendien: een B voor Black zou verwarring kunnen geven met Blue (blauw). In offset raden wij u aan uw drukwerk op 300 dpi (dots per inch) op te maken, waardoor wij u een hoge kwaliteit kunnen garanderen. Bij opmaak op minder dan 300 DPI kan het zijn dat het afgedrukte bestand onzuiver wordt !!!!

6 - Fonts / Letteromtrekken / ... ?

Alle lettertekens / fonts moeten dient u om te zetten naar lettercontouren / curves, zodat wij uw bestand kunnen drukken. Let er ook op dat spaties worden omgezet in contouren. Wij verzoeken u teksten in 100 % zwart op te maken, omdat bij zwart uit CMYK opmaak een onzuivere lettersoort ontstaat. Gebruik een positieve lijnsterkte van 0,08 mm als zwarte lijnen/letters op witte/heldere vlaktes gedrukt moeten worden en een negatieve van 0,17 mm als witte lijnen/letters op zwarte/donkere vlakten gedrukt moeten worden. Als u beelden verkleint let er bijzonder daarop, dat de sterkte van de lijnen niet te gering wordt.

7 - Is een verandering van het afleveradres achteraf mogelijk?

Ja, u kunt het afleveradres veranderen door een mail te sturen naar info@mijndrukkerij.be . Dit moet onder vermelding van het klant- en ordernummer. Indien een verandering van het afleveradres niet meer mogelijk is krijgt u daar via mail bericht van.

8 - Welke kleurenmodus gebruik ik?

Al uw full color bestanden moeten altijd worden opgemaakt in het CMYK kleurschema. Mijndrukkerij verwerkt geen bestanden in RGB of LAB. Wanneer uw bestand toch in deze kleuren is opgemaakt, wordt dit automatisch omgezet naar CMYK. Hierdoor kan kleurverschil ontstaan waarvoor Mijndrukkerij niet verantwoordelijk is.Wij verzoeken u uitsluitend proceskleuren te gebruiken in de opmaak van uw full color document. Wanneer u drukwerk in Pantone ( PMS ) kleuren besteld, dient u in uw bestelling duidelijk de PMS kleur te vermelden. Wanneer deze kleur afwijkt van de kleur gebruikt in het document, zal door mijndrukkerij de door u aangegeven kleur bij bestelling de kleur in het document overrulen. Houd u er rekening mee dat u voor briefpapier en omslagen altijd een Uncoated kleur gebruikt en geen Coated kleur. Coated kleuren gebruikt u bij " gecoat papier ", zoals bij flyers, posters, folders, en brochures.

9 - Zijn kleurverschillen mogelijk ?

Full color drukwerk wordt in combinatie gedrukt. Hierdoor kan de door u gewenste kleur licht afwijken van het daadwerkelijk drukresultaat. Ook het gebruik van verschillende persen kan lichte kleurafwijking opleveren. Uiteraard is het mogelijk de door u gewenste kleuren perfect te benaderen en is het tevens mogelijk kleurafstemming aan onze pers te doen. Dit alles kan u uitgebreid bespreken met onze drukwerkadviseurs. Kleurafwijking op onze standaardproducten met standaardprijzen gebaseerd op combinatiedruk, kunnen door de klant niet als retournatie argument gebruikt worden.

10 - Levering op meerdere adressen mogelijk ?

Dit is mogelijk op afspraak. Wij leveren indien gewenst onder uw firma-naam bij uw klant.

11 - Geen orderbevestiging gekregen ?

U ontvangt van mijndrukkerij binnen 1 uur na uw onlinebestelling een bevestigings e-mail. Let op: het e-mail adres op het online-formulier moet correct en compleet vermeld zijn. Wanneer u deze bevestiging niet heeft ontvangen, verzoeken wij u uw uw ongewenste email map ( SPAM ) te controleren. Door de grote hoeveelheid email die wij naar onze klanten verzenden, kan het voorkomen dat onze post in uw SPAM mag terecht komt. Meld ons bericht dan direct aan als " gewenste post ", zodat dit in het vervolg niet meer voor kan komen.

12 - Kan ik mijn bestelling opvolgen ?

Nadat u zich succesvol hebt ingelogd, kunt u de actuele status zien.

13 - Kan ik mijn bestelling nog veranderen ?

Indien u uw bestelling wilt wijzigen stuurt u een e-mail naar info@mijndrukkerij.be onder vermelding van uw ordernummer en uw naam en het verzoek tot wijziging.Wij controleren of een wijziging nog mogelijk is en informeren u zo snel mogelijk per telefoon of per mail.

14 - Hoe lever ik een correcte PDF aan ?

Mijndrukkerij accepteerd PDF bestanden (naar PDF/X-3 Standaard).Wij verzoeken u uw PDF altijd als versie 1.3 op te slaan. Alle beeldelementen en kleurprofielen moeten ingesloten zijn. PDF dossiers die OPI koppelingen bevatten, kunnen niet gedrukt worden. De toegelaten kleurruimtes zijn CMYK en grijstinten. De op ICC gebaseerde kleurruimtes CalRGB, CalGray en lab mogen alleen samen met een ICC profiel worden gebruikt.Vermijd zgn. N-Channel (kleurseparaties). Transferfuncties (gradatiecurves) worden niet toegelaten.

15 - Ik wil nummeringen op mijn drukwerk, hoe doe ik dat ?

De vlakte voor de nummering moet tenminste 4 cm x 1 cm groot zijn, een witte achtergrond hebben en tenminste 5 mm van de rand van het eindformaat af geplaatst worden.

16 - Mijn drukwerk rillen ?

Is een afwerking waarbij voor het vouwen een zgn. vouwlijn (gleuf) op het drukwerk wordt aangebracht om het "breken" van het drukwerk in de rug te voorkomen. Met de looprichting van het papier kan bij folders geen rekening gehouden worden. Mijndrukkerij streeft er altijd naar de looprichting zo aan te passen dat het ontwerp wordt gerespecteerd, maar kan hier in combinatie geen rekening mee houden.

17 - Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Als er tijdens uw LOGIN "LOGIN-ERROR" verschijnt klik dan op "wachtwoord vergeten". Binnen enkele minuten ontvangt u een nieuw wachtwoord per e-mail aan de door u aangegeven e-mail adres. Hiermee kunt in uw account inloggen. Daar heeft u de mogelijkheid het wachtwoord weer in een door u gekozen wachtwoord te wijzigen. Als er een probleem optreedt verzoeken wij u direct contact met ons op te nemen.

18 - Hoe kenmerk ik de positie van de perforatielijn of andere afwerkingstechnieken?

De positie van de perforatielijn (lijnperforatie) is vrij kiesbaar. Om onduidelijkheden m.b.t. de positie te voorkomen vragen wij u een voorbeeld op te sturen naar info@mijndrukkerij.be samen met uw ordernummer.